Herken jij ook dat je je eigen leefomgeving in de afgelopen weken opeens met andere ogen bekijkt? Ik hoor veel bewuster de vogels fluiten,ontdek bijzondere bomen en planten(waarvan ik de naam dan opzoek) en we maken wandelingen en fietstochten naar de Lek en langs de Hollandse IJssel. Zie de foto’s onder aan deze pagina gemaakt in IJssestein en omgeving. We hadden natuurlijk wel erg veel geluk met het prachtige weer en het feit dat het coronavirus ons tot nu toe niet heeft geraakt. Want je zult maar op de IC liggen of een dierbare verliezen aan dit vreselijke virus. 
 
Nog geen 6 weken geleden was iedereen druk met werk, school, boodschappen doen, het sociale leven en de hectiek van de dag.
Overal drukte en bedrijvigheid en in de weekenden of op bijzonder dagen trekken we erop uit naar strand of bos,  vaak met z’n allen in de file. Hoe graag ik ook wil dat er snel een vaccin komt voor het corona virus en er niemand meer ziek wordt, toch vind ik het ook stiekem wel jammer dat er een einde komt aan deze verstilling. Geen files, geen vliegtuigen die over komen, een schonere lucht, minder stress, geen overvolle trams en bussen maar juist kinderen die heerlijk buiten spelen in de rustige straten. Je ziet gewoon dat de natuur enorm opbloeit door de rust, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. 
 
Naast heel veel ellende zorgt de corona crisis bij veel mensen ook voor een periode van bezinning en het besef dat er maar 2 dingen echt belangrijk zijn in het leven namelijk gezondheid en mensen waar je van houdt om je heen. Dat zijn zaken waar je normaal niet vaak bewust over na denkt, zeker niet in de hectiek van het dagelijks leven van vóór corona. Ik hoop dat we ook na deze periode zorgen dat stress niet de regie over ons leven opeist maar dat we proberen de juiste balans daar in te houden, hoe moeilijk dat soms ook is.
Laten we wat vaker afstand nemen van het werk, wat meer de natuur in gaan en wat vaker stil staan bij de dingen en mensen die ons gelukkig maken. Dat zorgt voor een betere weerbaarheid en gezondheid op de lange termijn! Een beetje stress af en toe is gezond maar de mate van stress die veel mensen dag in dag uit ervaren zorgt op termijn voor allerlei gezondheidsklachten en aandoeningen. Een gezonde leefstijl bestaat dan ook uit 5 pijlers die met elkaar in balans moeten zijn: ontspanning, stress, slaap, voeding en beweging. Ik gun dat ook alle mensen in de zorg en in andere beroepen die tijdens de afgelopen weken juist heel veel stress hebben gehad. Laten we hopen dat er voor hen ook gauw rustigere tijden aanbreken! Blijf gezond en zorg goed voor jezelf.
 
Een andere wereld door corona

volg mij ook op facebook

Follow us on Facebook