Veel mensen zij nu (noodgedwongen) thuis en juist dan is het goed om je eetpatroon eens onder de loep te nemen  en bepaalde gewoontes te veranderen. Met als doel om je fit(ter) te voelen, een goede weerstand op te bouwen en wellicht wat af te vallen. Gewoontes veranderen is enorm lastig en het duurt soms weken voordat je een nieuwe gewoonte hebt geintegreerd in je dagelijks leven en het een automatisme wordt. Daarom is het misschien goed om daar mee te starten nu je misschien wat meer tijd hebt. Zodat de nieuwe gewoontes verankerd zijn in je leven als je weer (gewoon) naar je werk gaat.

Wist je dat voor mensen met overgewicht het risico op hart en vaatziekten maar ook op andere aandoeningen al afneemt als je een paar kilo afvalt? Er zijn ook aanwijzingen dat mensen met overgewicht vatbaarder zijn voor infectieziekten en dus ook voor corona.Het is nog niet duidelijk waarom er bij coronapatiënten op de IC relatief vaak overgewicht voorkomt. Ideeën over de mogelijke bijdrage van overgewicht zijn dat dat bij deze mensen het afweersysteem verstoord kan zijn, wat hen vatbaarder maakt voor infecties. In buikvet zitten namelijk veel ontstekingsstoffen die ervoor zorgen dat het afweersysteem constant aan staat en uit balans raakt.Het is wel belangrijk om op een gezonde manier af te vallen en niet door het volgen van een streng dieet. Ik hoor vaak van mensen dat ze soms door alle adviezen over voeding door de bomen het bos niet meer zien. Het kan je al een eind op weg helpen om je het volgende eens af te vragen:

  • Snoep of snack ik teveel? Zo ja, hoe komt dat?
  • Zijn mijn hoofmaaltijden wel voedend genoeg?
  • Of heeft het meer te maken met hoe ik me voel?
  • Krijg ik wel voldoende vezels binnen?
  • En hoe zit het vitamines en mineralen?
  • Hoe zorg ik voor 250 gram groente per dag (ook als ik niet zo van groente houd)
  • Wat is een gezond tussendoortje?
  • Is brood eten nu wel of niet gezond? en hoe zit het met pasta of aardappelen?
  • Hoe ga ik om met al die verleidingen tijdens de komende feestdagen?
Vind je het lastig om het antwoord op deze vragen te vinden, schroom dan niet om eens een afspraak te maken en samen stap voor stap je eetpatroon te verbeteren. Veel Zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering (eigen risico niet van toepassing)
Kijk maar eens op mijn website onder het kopje vergoedingen. En als je dit najaar nog start kun je gebruik van de vergoedingen in 2020 en in 2021! https://www.voedingscoach-ilsebos.nl/diverse/vergoedingen/
Een gezonde leefstijl is juist nu extra belangrijk

volg mij ook op facebook

Follow us on Facebook