Mijn adviezen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Puur Pyramide

Ik werk niet met een (standaard) dieet, het tellen van calorieën of maaltijdvervangers.
Mijn uitgangspunt zijn de Richtlijnen Goede Voeding vertaald in de Puur Pyramide. Hierin is écht en lekker eten heel belangrijk  en we maken zo min mogelijk gebruik van pakjes en zakjes, kant en klaar,  light en 0% vet producten. Ik leer je bewuste keuzes te maken en hoe je de balans vind tussen gezond(er) eten en af en toe eens iets minder gezond.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek 
Tenslotte gaan we voor een bepaalde periode samen aan de slag. Ik vind het belangrijk te weten wat je doel is, waarom je kiest voor begeleiding en wat je verwachtingen zijn. Uiteraard kun je vragen stellen en kijken we wat ik voor jou kan betekenen. Als we beiden enthousiast zijn maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Iedereen is anders, dus er is nooit een standaard aanpak

Het intakegesprek
(ca 60-75 minuten)

Na de kennismaking stuur ik je een algemene vragenlijst en vraag ik je om gedurende 5 dagen een eetdagboek bij te houden. Dit geeft zowel mij als jou zelf inzicht in je huidige eetpatroon.
Tijdens het gesprek bespreken we wat jij nodig hebt om je doel te bereiken en bespreken we je gezondheid, dieetverleden, eventuele klachten en leefstijl. Verder doen we een bodyanalyse met een bio-impedantie weegschaal.
Met al deze gegevens maak ik een persoonlijk voeding- en leefstijl advies wat we de volgende keer bespreken.  

Het voedingsadviesgesprek
(ca 60 minuten)

We bespreken samen het adviesplan en ik laat je aan de hand van de Puur Pyramide zien wat de verbeterpunten zijn in je huidige eetpatroon. Vervolgens bespreken we met welke stap jij als eerste aan de slag wilt. We bespreken elk consult een onderwerp waardoor je geleidelijk je hele eetpatroon veranderd. Naast de adviezen zal ik je ook praktische tools aanreiken als menusuggesties en recepten.

Er is niet alleen aandacht voor de voeding maar ook voor andere even zo belangrijke factoren als stress, ontspanning, bewegen en voldoende slaap. 

Doorverwijzing naar arts of therapeut
Ik ben niet medisch geschoold en stel dan ook geen diagnoses. Ik geef enkel advies. Mocht ik een vermoeden hebben van of twijfelen over lichamelijke aandoeningen dan verwijs ik je, indien gewenst door naar de huisarts of een therapeut.
Als er al lichamelijke klachten bekend zijn, dan kan het zijn dat ik je eerst verwijs naar je huisarts, behandelend arts of therapeut, zodat ik in samenspraak met alle behandelende partijen, op een veilige manier met je aan de slag kan gaan.

.

Vervolgconsulten (ca 30-45 minuten)
Hoeveel consulten je nodig hebt is afhankelijk van je doel(en) en je persoonlijke situatie, en voor iedereen anders. Gemiddeld geldt dat men het meest gebaat is bij begeleiding van ongeveer 8-12 weken zodat je stap voor stap kunt werken aan het veranderen van gewoontes en gedrag. Maar het kan ook zijn dat jij het prettig vindt om na een paar keer zelfstandig verder te werken met de informatie en adviezen die je gekregen hebt.  Uiteraard ligt die keuze bij jou.

volg mij ook op facebook

Follow us on Facebook