Mijn naam is Ilse Bos, ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen zoons. Sinds 2012 heb ik een praktijk aan huis waarin ik mensen begeleid vanuit mijn passie voor voeding in relatie tot gezondheid en vitaliteit. Ik begeleid zowel volwassenen met onder of overgewicht als mensen die aan de slag willen met een gezonder eet/leefpatroon of klachten ervaren die hormoon of voedingsgerelateerd zijn. Ik heb me in de loop der tijd gespecialiseerd in de doelgroep vrouwen voor, tijdens en na de overgang. 

Mijn eigen geschiedenis
Vanwege jarenlange darmklachten (PDS) ben ik 10 jaar geleden bij een orthomoleculair voedingsarts geweest en door aanpassingen in mijn eetpatroon zijn mijn klachten toen sterk verminderd. Daardoor is mijn interesse verder aangewakkerd en besloot ik zelf opleidingen te gaan volgen met als doel mensen te gaan begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat in heel veel gevallen bepaalde aandoeningen en ziektes te voorkomen zijn door een gezonde(re) leefstijl. Lekker in je vel zitten  vind ik sowieso een voorwaarde voor een fijn leven!

Diëten en gewichtsproblemen
Ik heb aan den lijve ondervonden hoe slecht het is voor je lichaam om een dieet te volgen met te weinig calorieën en hoe makkelijk je dan een eetstoornis ontwikkeld of een verstoorde relatie met voeding. Gelukkig heb ik dit op tijd ingezien en ben ik sindsdien heel bewust van het belang van goede voeding…
Ik vind het heel triest dat er heel veel (met name vrouwen) zijn die hun hele leven aan het lijnen zijn en nooit tevreden zijn met hun lijf. Een (streng) dieet volgen of jezelf van alles ontzeggen is nooit een (blijvende) oplossing, het zorgt vooral voor stress, ontregeling van je hormonen, de hele dag trek hebben en uiteindelijk je rot voelen omdat het weer niet gelukt is. 

Tegenstrijdige adviezen
Vaak schrappen mensen van alles uit hun eetpatroon onder invloed van allerlei tegenstrijdige adviezen in de media: geen brood, aardappelen en pasta, zo min mogelijk vet maar wel magere en light producten. De hoeveelheid calorieën (energie) is daardoor vaak te laag – net als bij een (crash) dieet –  waardoor je in het begin misschien wel goed afvalt maar later neemt dat effect ook af. Je verliest voornamelijk vocht en spieren en vertraagt je stofwisseling. En zodra je weer meer gaat eten vliegen de kilo’s er weer aan: het welbekende jojo effect…

Mijn missie
Ik wil mensen graag leren hoe je je lichaam kunt voeden in plaats van vullen.
Een gebalanceerd eetpatroon met voldoende vitamines en mineralen, vezels, gezonde vetten en eiwitten zorgt voor verzadiging. Je hebt daardoor ook minder behoefte aan snacken en snaaien, een goed functionerende schildklier, een goede verbranding,  een stabiele bloedsuikerspiegel en je hormonen in balans. Dit zijn de voorwaarden voor het bereiken van een gezond gewicht zonder dat je een (streng) dieet hoeft te volgen. 

Tijd voor het volgende dieet? Nee, zeker niet!
Tijd om je lichaam te gaan voeden in plaats van vullen!
Ik help je er graag bij.

Opleidingen/cursussen:

Uiteraard woon ik regelmatig lezingen bij en ga ik naar bijscholingen

2019             Hormoonfactor trainer bij Sonnevelt Opleidingen

2018             Leergang coaching voor leefstijl en gezondheidsprofessionals bij Visiom

2018             Orhomoleculair Voedingsadviseur bij Stichting Ortho Health Foundation

2017             Oerslank Coach licensie B bij Hamel College

2016             Cursus Vrouw en Hormonen bij Care for Women

2015             Cursus Menu in de Menopauze bij Lijf en Lijn

2011-2012 Gewichtsconsulent bij Sonnevelt Opleidingen

volg mij ook op facebook

Follow us on Facebook