Workshops en lezingen

Naast individuele begeleiding is het ook altijd mogelijk om een workshop of lezing te organiseren voor zowel particulieren als bedrijven. Ik werk graag met kleinere groepen tot max 10-12 personen i.v.m de interactie en persoonlijke benadering.

Er zijn vele onderwerpen mogelijk, maar er kan in overleg ook altijd iets worden samengesteld. Voor meer informatie en tarieven kunt u hier contact opnemen.
Een voorbeeld van de mogelijkheden:

Workshop Gezonde Tussendoortjes
Naast de 3 vaste hoofmaaltijden, snacken en snaaien we wat af op een dag. Denk aan een plakje ontbijtkoek of een koekje (of 2)  bij de koffie, een paar dropjes tussendoor, een stukje chocolade bij de thee, een pakje sultana’s in de auto op weg naar huis en s ’avonds nog een wijntje met een toastje. Ongemerkt krijg je zo heel wat calorieën binnen en daarbij de nodige hoeveelheid suiker en andere toevoegingen. Hebben we tussendoortjes eigenlijk nodig? En wat zijn gezonde maar toch lekkere tussendoortjes en hoe ga je om met alle verleidingen? Dat zijn onderwerpen die tijdens deze lezing aan de orde komen. Na afloop ga je met een hoop inspiratie naar huis.

Workshop: Pimp je lunch en diner met méér groente
Wist je dat de gemiddelde Nederlander amper 120 gram groente per dag binnenkrijgt, terwijl het advies minimaal 300 gram is? Met alleen groente bij de avondmaaltijd red je het niet maar wél als je ook bij de lunch kiest voor rauwkost, salades, soepen etc. In andere (vooral mediterrane landen) is brood altijd een bijgerecht naast salades maar wij eten het als hoofdmaaltijd. Dit geldt ook voor het diner waar vaak pasta, aardappelen en rijst de hoofmaaltijd vormen. Maar als je wat kilo’s kwijt wilt kunnen wat minder koolhydraten écht geen kwaad. Na afloop heb je genoeg inspiratie voor makkelijke, snelle en vooral lekkere maaltijden met méér groente en vezels.

Workshop: Hoe maak ik gezonde keuzes in de supermarkt?
De supermarkt is een plek waar we allemaal 1 of meerdere keren per week komen. Sta jij ook regelmatig te turen naar de kleine lettertjes op het etiket of gooi je gewoon in het karretje wat je lekker vindt? Fabrikanten proberen hun producten zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen door allerlei termen op de verpakking te vermelden zoals vezelrijk, rijk aan omega-3, ambachtelijk bereid, alleen met natuurlijke toevoegingen etc. Maar klopt die informatie ook en waar moet je nou precies op letten als je gezondere keuzes wilt maken? Tijdens deze workshop neem ik je mee door het woud van producten in de supermarkt. Na afloop weet je voortaan precies waar je wel en niet op moet letten en dat maakt het winkelen een stuk makkelijker en gezonder. 

Workshop: Puur Gezond eten & Lekker in je vel
Veel mensen willen graag wat afvallen en volgen regelmatig een dieet met in de meeste gevallen een tijdelijk resultaat. In de loop van het jaar komen ze weer aan en beginnen aan het volgende dieet en al gauw beland je in een vicieuze cirkel.  Het stap voor stap aanpassen van je eetgedrag en gewoontes leidt in de meeste gevallen wel tot geleidelijk maar blijvend gewichtsverlies zeker in combinatie met méér bewegen. In deze workshop leg ik uit waarom puur en onbewerkt eten zoveel beter is voor je gewicht én je gezondheid en hoe je zelf grote stappen kunt nemen in het verbeteren van je eetpatroon. Extra bonus daarbij is vaak ook meer energie en een betere hormoonbalans! Moeilijk, lastig of arbeidsintensief? Nee hoor, ik laat je zien dat gezond(er) eten echt niet moeilijk hoeft te zijn.